Ücretsiz Kargo ve aynı gün kargo

Gülgiller (Rosaceae) familyasının Rosa cinsinden güzel kokulu bir bitki türüdür. Anavatanı Anadolu, İran ve Çin'dir ama başka yerlerde de yetişir. Oshadhi orijini Türkiye’dir. Özel tarımla yetiştirilmiştir. Mayıs-Haziran ayları arasında, pembe, beyazımsı, sarı, kırmızı renkli çiçekler açan, güzel kokulu çok senelik, çalımsı ve dikenli bir bitkidir.

Deniz seviyesinden itibaren, 3500 m yüksekliğe kadar, yeterli derecede rutubetli ve geçirgen topraklarda yetişir. Türkiye’de yabani olarak yetişen 23 türü bulunmaktadır.

Gülyağı çıkarılmasında en elverişli olanı pembe renkli, kuvvetli kokulu ve yarım katmerli olan Rosa damascena (Isparta gülü, yağ gülü, sakız gülü)dır.

Gülün kullanılan kısımları çiçeği, çiçeklerinden elde edilen gülyağı ve gülsuyudur. Çiçekler sabahın erken saatlerinden güneş doğmadan toplanıp gölgede kurutulur. Su buharı ile distilasyona tabi tutulur. Elde edilen kısmın üst tarafında gül yağı toplanır. Alttaki sulu kısım ise gül suyunu teşkil eder. Genellikle 3000-3500 kg çiçekten, 1 kg gülyağı, 500 kg gül suyu elde edilmektedir.

Gül çiçeğinin taç yapraklarında uçucu yağ, tanen, gallik asit, kuarsitrin, siyanin, şeker ve mum vardır. Gülyağı, alternatif tedavilerde, özellikle parfümeri ve kozmetik sanayiinde koku değiştirmede çok kullanılır.

Gül, alternatif terapide dolaşım sisteminin düzenlenmesi, hazımsızlık, kabızlık ve ödemin giderilmesi, gut, obezite, selülit, kas, eklem ağrısı, romatizma, artrit, kist, akne, egzama, anksiyete, depresyon, stres ve hafıza kaybı için önerilir. Difüzyon (oda solunumu) yoluyla kullanıldığında pozitif ortam sağlar.

------------------------

Gülgiller (Rosaceae) familyasının Rosa cinsinden güzel kokulu bir bitki türüdür. Anavatanı Anadolu, İran ve Çin'dir ama başka yerlerde de yetişir. Çok güzel ve kıymetlidir. Park ve bahçelerin süslenmesinde kullanıldığı gibi odaları, balkon ve terasları süsler. Birçok rengi vardır. Mayıs-Haziran ayları arasında, pembe, beyazımsı, sarı, kırmızı renkli çiçekler açan, güzel kokulu çok senelik, çalımsı ve dikenli bir bitkidir. Gövdeleri silindir biçimli, yeşilimsi, esmer renkli, çok dallı ve dallar sık dikenlidir. Dikenlerin uçları kıvrık ve genellikle kırmızı renktedir. Yapraklar saplı ve kulakçıklı, 5-7 yaprakçıklıdır. Çiçekler dallarında tek tek veya kümeler halinde bulunur. Çanak yaprakları 5 parçalı, taç yaprakları ise çok parçalıdır. Çiçek tablası zamanla etlenerek, kırmızımtrak bir renk alır ve kuşburnu adı ile bilinir.

Deniz seviyesinden itibaren, 3500 m yüksekliğe kadar, kafi derecede rutubetli ve geçirgen topraklarda yetişir. Türkiye’de yabani olarak yetişen 23 türü bulunmaktadır. Çok eski bir kültür bitkisidir. Menşei kesin olarak bilinmemekle birlikte, çoğu gül çeşitlerinin menşeinin Asya’nın ılıman bölgeleri olduğu kabul edilmektedir.

Güller çiçeklerine göre: Yalın kanat, yarım katmerli ve katmerli güller. Boylarına göre: Bodur, yüksek ve sarılıcı güller. Çiçeklenme zamanına göre: Yılda bir çiçek açanlar, yılda birden fazla çiçek açanlar ve yediveren güller diye sınıflandırılmaktadırlar.

Gülyağı çıkarılmasında en elverişli olanı pembe renkli, kuvvetli kokulu ve yarım katmerli olan Rosa damascena (Isparta gülü, yağ gülü, sakız gülü)dır. Gül fidanı; ısı derecesi yüksek olan, çok kırağı ve don yapmayan, çiçek zamanında çiğ yapan yerlerden hoşlanır. Bol gübreli killi-kumlu ve içerisinde demir maddeleri bulunan kırmızı renkteki topraklarda iyi yetişmektedir. Bütün gül çeşitleri; tohum, çelik, daldırma ve aşı şekillerinden birisi ile üretilir.

Gülün kullanılan kısımları çiçeği, çiçeklerinden elde edilen gülyağı ve gülsuyudur. Çiçekler sabahın erken saatlerinden güneş doğmadan toplanıp gölgede kurutulur. Su buharı ile distilasyona tabi tutulur. Elde edilen kısmın üst tarafında gül yağı toplanır. Alttaki sulu kısım ise gül suyunu teşkil eder. Genellikle 3000-3500 kg çiçekten, 1 kg gülyağı, 500 kg gül suyu elde edilmektedir.

Gül çiçeğinin taç yapraklarında uçucu yağ, tanen, gallik asit, kuarsitrin, siyanin, şeker ve mum vardır. Gülyağı tıbbi bir etkiye sahip olmamakla beraber, alternatif tedavilerde, özellikle parfümeri ve kozmetik sanayiinde koku değiştirmede çok kullanılır. Gülsuyu, gül reçelleri halk arasında yaygın olarak kullanılır.


Gül Faydaları

Dolaşım sisteminin düzenlenmesi, hazımsızlık, kabızlık ve ödemin giderilmesine fayda sağlar.
Gut ve obeziteye karşı kullanılır.
Selülitin giderilmesinde fayda sağlar.
Kas, eklem ağrısı, romatizma ve artrite iyi gelir.
Kist, akne ve egzama ile hücre temizleme uygulamalarında kullanılır.
Zindelik, dinçlik ve irade gücü sağlar. Anksiyete, depresyon, stres ve hafıza kaybına iyi gelir. Difüzyon yoluyla kullanıldığında pozitif ortam sağlar.
Uyarı : Fazla miktarda kullanılması böbrekler için sakıncalıdır.